4. avgust 2013

OPAŽENJE PODSTREŠJA

Pri takšni hiši kot je naša Pšenička je vrstni red malo obrnjen - mi bomo namreč najprej pokrili streho in še to v obratnem vrstnem redu od siceršnje prakse. Streha bo torej najprej dobila notranje opaženje, nato jo bomo od zgoraj dobro izolirali s slamnatimi balami, potem pa sledijo še vse normalne stvari kot so podeskanje, sekundarna kritina, zračni most, letve in končno opečnata streha.


Opaž sva dobila naslednji dan po slamnati akciji, tako da sva za dodatni fitnes preložila še nekaj kubikov lesa.


Deske je treba najprej naolijiti. Midva sva v mešanico lanenega in tungovega olja, ki zaradi eteričnih olj citrusov lepo diši po pomarnačah (očitno tudi osam), dodala še bel pigment, ki bo preprečil porumenevanje lesa in poskrbel za to, da bodo naši podstrešni prostori svetlejši.Pod streho nam je bilo v teh vročih poletnih dnevih nekoliko vroče, a se nismo dali motit, poleg tega pa se je opaž na toplem prepihu dobro sušil.


Glavni mojstrer opaženja med delom.


Takole izgleda, ko je že nekaj narejenega. Tule je strop nad stopniščem in fantovsko sobo. Nama je všeč in si prav lahko predstavljava, kako se bomo imeli pod tem opažem.In še pogled od zunaj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar